Mijn droom? Mijn levensmissie!

Mijn vision-board!

Mijn vision-board!

Wie mij een beetje volgt via mijn website of mijn facebookpagina, heeft me nu al een aantal keer zien schrijven over mijn droom. Duidelijk werd dat ik een droom heb en dat ik hier zo nu en dan stappen voor mag maken. Maar duidelijker dan dat was ik niet, oftewel lekker vaag ;-).

Ik betrap mezelf erop en vraag mezelf dan ook af: waarom zo vaag? Wederom merk ik dat dit met angst en zelfbescherming te maken heeft. Mijn droom is groots en het is dan ook een groot project. Mijn bedoeling is het in puurheid, vanuit liefde en van binnenuit te creëren. Om dit te bewerkstelligen is het voor mij dus nodig om in mijn hart en in vertrouwen te kunnen blijven.

Mijn angst is dan ook dat dit me niet lukt, wanneer ik al exact laat weten wat mijn droom is en iedereen er wat van gaat vinden. Ik ben bang voor de projecties, kritiek en negatieve geluiden vanuit andere mensen. Ik ben bang dat ik ga twijfelen en me uit het veld laat slaan wanneer mensen zich ermee gaan bemoeien. Terwijl dit het laatste is wat ik wil.

Ik weet als geen ander dat deze angst me in de weg staat en dat ik mezelf er van tijd tot tijd mee blokkeer. Dit is me in het dagelijks leven dan ook al meerdere malen duidelijk geworden, doordat ik exact dat waar ik bang voor ben op mijn pad kreeg. Mensen die er niet in geloven, mensen die denken dat het niet kan, mensen die met allerlei angsten op de proppen komen etc. Negatieve geluiden dus. En aan mij de eer om in vertrouwen te blijven en vanuit mijn hart de stappen te blijven zetten die nodig zijn om mijn missie te manifesteren.

Steeds vaker lukt het me in vertrouwen te blijven maar soms is het even nodig een stapje terug te doen, alles even los te laten om me later weer in vertrouwen te verbinden met mijn droom.

Mijn droom…if you can dream it, you can do it! Uit die woorden haalde ik de kracht om er in te geloven. Maar nu ik al onderweg ben vind ik mijn droom eigenlijk niet meer passend.  Het mijn droom noemen doet het eigenlijk tekort, ik voel dat het mijn missie is. Dus ook al zakt de moed me af en toe in de schoenen. Helemaal loslaten kan ik het niet! Opgeven is geen optie!

Mijn missie verdient mijn focus, mijn aandacht, mijn liefde. Mijn missie mag voeten op Aarde krijgen, in de energie is het er al. Ik mag mijn missie prioriteit maken en haar handen, voeten, oren, ogen, haar stem en haar hart zijn. Als ik het niet doe en mezelf maar laat afleiden, wie doet het dan wel?

Ik voel me verantwoordelijk en zeker nu. Nu, na deze hectische maand waarin ik mijn missie maar weinig aandacht heb kunnen geven. In deze hectische maand waarin me tegelijker tijd heel duidelijk werd dat er behoefte is aan datgene wat ik wil creëren. En waarin ik de pijn heb gevoeld van machteloosheid omdat de plek er nog niet is.

Letterlijk kreeg ik de vraag: mag ik bij jou blijven? Want bij jou voel ik me veilig. Hierom heen speelde natuurlijk zoveel meer en ik zag wat er nodig was. Maar ik moest nee zeggen. Hoe moeilijk en hoe pijnlijk ook, ik kon niet anders dan een gezonde grens aangeven. Op dit moment kan ik het niet bieden. Daarnaast werd ik direct en indirect met gelijksoortige hulpvragen geconfronteerd. Mensen die vastlopen in de maatschappij en binnen de reguliere hulpverlening. En erger nog vastlopen binnen zichzelf.

Op dit moment in de tijd wil ik hier dan toch een stukje van mijn missie en visie delen op deze plek. Weet dat ik ermee bezig ben en weet dat ik me niet laat stoppen door mijn eigen angsten of de negatieve overtuigingen van anderen.

Missie

~Be somebody, who makes everybody feel like a somebody~

De missie van Stichting de Vrije Wil is om voor ieder individu die daar voor open staat, voor korte of langere tijd, een veilige plek te bieden waar men zichzelf mag (her)ontdekken, worden en Zijn. Ieder mens is uniek en welkom zoals hij/zij is.

Een unieke, veilige plek om te wonen of te verblijven in vrijheid. Om te leven, denken en voelen zoals het individu verkiest. Los van alle stigma’s, angsten en blokkerende emoties, overtuigingen en oude patronen. Een plek waar je in harmonie, rust en eenheid op zorgeloze wijze je individuele talenten mag ontplooien.

24/7 steun, liefde, acceptatie en vreugdevolle begeleiding om je heen.

Respect voor ieder individu, milieu en natuur staan hoog in het vaandel. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zullen daarom gestimuleerd worden evenals in eenheid samen actief in de natuur bezig zijn.

Ook creativiteit is een belangrijk onderdeel van onze missie, daartoe zal dit ten volle vreugdevol bemoedigd worden in ieders unieke zijn. Elkaar inspireren is een prachtige deugd vanuit Stichting de Vrije Wil geboden.

We willen bewustwording en spiritualiteit uitdragen op weg naar een liefdevol leven op deze prachtige Aarde.

Wonen, heling, zingeving, dagbesteding, bezoekersgelegenheden, ontspanning, re-integratie, Stichting de Vrije Wil biedt het.

 

Visie

 

~If you can dream it, you can do it!~

 

Voortvloeiend uit onze missie willen we een onderscheidend voorbeeld zijn binnen de maatschappij, voor hoe begeleiding, hulp en heling ook kan zijn. Zonder angst een kloof dichten tussen ego en eigen kracht. In de eenheid van ego en eigen kracht kan een ieder met zijn/haar eigen talenten de samenleving dienen.

Wij willen een veilig ankerpunt en baken van licht zijn voor ieder individu die het op dit moment in zijn leven wat zwaarder heeft.

We zullen vele functies vervullen binnen Stichting de Vrije Wil, dit op het gebied van: wonen, sport en spel, educatie, (re)creatie, sociaal/maatschappelijk, cultureel en heling/therapeutische begeleiding. Alles vanuit een holistisch en spiritueel uitgangspunt.

Doordat we kijken naar mogelijkheden zullen we mogelijkheden scheppen om creatieve ondernemingen te realiseren onder de vleugels van de stichting.

We gaan exposities organiseren om bezoekers aan te trekken en creatief te inspireren, mogelijkheden bieden om te genieten van onze open en veilige sfeer binnen de stichting voor een ieder die zich welkom voelt.

Er zullen ruimtes beschikbaar zijn voor verhuur om te benutten als ruimte voor workshops of als praktijk- of lesruimte. Plekken om in rust te genieten van de schoonheid van de natuur en wat zij te bieden heeft. In de natuur beleef je dat je weer in evenwicht komt. Naast deze kracht van de natuur, is er ruimte voor agrarische bestemming. Dit wordt ingezet om Stichting de Vrije Wil te voorzien van groente, fruit, kruiden en dergelijke. Samen zaaien en oogsten om verantwoord te voorzien.

Ieder mens heeft dezelfde rechten, alleen bewandelt ieder zijn/haar eigen weg.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.