Crisis of ontwikkeling?

Artikel uit mij 2e nieuwsbrief, november 2015:

Lieve allemaal,

Ik begin dit schrijven terwijl ik heel hard om mezelf aan het lachen ben. Het is nu een maand geleden dat ik mijn eerste nieuwsbrief van de praktijk uitbracht. Maar voor mijn gevoel lijkt het wel een jaar. Ik moet nu zo lachen omdat ik net even het eerste artikel van de vorige nieuwsbrief teruglees. En ik lees hoe ik het ontstaan van Praktijk de Vrije Wil beschrijf, en dat dit proces nog lang niet klaar is. Ik heb het over stappen maken en ontwikkeling……ongelooflijk haha.

Ik moet zo hard om mezelf lachen omdat ik me de laatste dagen dus realiseerde dat ik weer een stap heb gezet en een ontwikkeling heb doorgemaakt. Ik weet het sinds een aantal dagen, maar de weken ervoor had ik niet door dat dit gaande was. Ik dacht dat ik in een crisis was beland. Vandaar ook dat ik het gevoel heb dat het wel een jaar is geleden dat ik mijn eerste nieuwsbrief uitbracht. In mijn “crisis” zag ik even de ontwikkeling niet, en nu valt er weer een kwartje van: oh ja, zo verloopt dat. Stapje voor stapje, met vallen en opstaan. Gelukkig kan ik er achteraf weer om lachen.

Op mijn eerste nieuwsbrief kreeg ik ontzettend veel lieve en leuke reacties (dankjulliewel). En een aantal dagen voelde ik me heel dankbaar en trots! Niet veel later, BAM weg goed gevoel. Ik wist even niet hoe verder en daarmee kwam de paniek en het crisisgevoel. Diep van binnen wist ik het wel, maar ergens wilde ik er niet aan. Nog wat angsten en overtuigingen die ik in mezelf heb overgeslagen. En in het gevoel van paniek zag ik die niet bij mezelf. Gelukkig wordt er altijd goed voor me gezorgd. En kreeg ik weer de juiste mensen en gebeurtenissen op mijn pad om me weer dicht bij mezelf uit te brengen. Misschien wel dichter dan ooit .

Dat hele crisisgevoel was eigenlijk ook goede zorg, want ook dit bracht me een stap voorwaarts. Alles bij elkaar heeft het ervoor gezorgd dat ik weer helder heb welke stappen ik mag gaan zetten. Dat betekent voor Praktijk de Vrije Wil, dat er de komende tijd wat gaat veranderen. Ik ga me iets meer differentiëren, want dat betekent dat ik ga doen wat het dichtst bij m’n hart ligt. En daarop aansluitend ga ik de stroom van mijn droom weer wat meer op gang brengen, want ook dat voel ik trekken. Het roept me! Wijzigingen en ontwikkelingen zijn ongetwijfeld te volgens op facebook, mijn website of anders in de volgende nieuwsbrief.

Waar sta jij in jouw ontwikkeling? Welke stap mag jij gaan maken?

Misschien vind je wel inspiratie in de rest van de nieuwsbrief.

Enjoy! Tot de volgende ronde………

Liefs,

Marieke

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.