Over het ontstaan van Praktijk de Vrije Wil

Het eerste artikel, uit mijn eerste nieuwsbrief in oktober 2015:
Lieve allemaal,

Hier is die dan, de allereerste nieuwsbrief van Praktijk de Vrije Wil. Super spannend vind ik dit weer. Opnieuw een stap buiten mijn comfortzone, maar dit gevoel gaat weer samen met die kriebel van “Yes! I did it”. En dat maakt het, het toch wel waard.

Ruim 3 maanden geleden had ik dit zelfde gevoel. De basis van mijn website stond, en ik vond dat het tijd was om naar buiten te treden. Dat betekende voor mij op dat moment, het maken van een facebook-pagina voor de praktijk. Het was een hele onderneming, het maken van een website, allemaal nieuw en spannend. Maar het had ook een zekere mate van veiligheid want niemand wist van het bestaan af. En zo kon ik “veilig” mijn ding doen. Tot die dag dus dat ik het via facebook bekend maakte. Mijn hart ging tekeer….en enter, daar was ik dan! Achteraf spanning om niks 😉 en binnen 24 uur 140 bezoekers. Ken ik zoveel mensen?

Uiteindelijk heeft het nog best lang geduurd, als je tijd als lineair gegeven neemt. Want de naam en mijn logo bestond al meer dan een jaar. In de zomer van 2014, kregen we als M.E.E. therapeuten in opleiding de mogelijkheid om aan een challenge mee te doen. Nou houd ik wel van een uitdaging dus natuurlijk deed ik mee. En ik nam het serieus ook. Het idee was dat je je droom nam, of een doel, en deze flink zou uitvergroten. De lat hoog leggen dus. De bedoeling was hier minimaal 100 acties bij bedenken, en er elke dag minstens 20 minuten aan besteden. Ik nam mijn diepste zielsverlangen, mijn droom, als doel en ging aan de slag. Nou is dit gek genoeg niet mijn praktijk. Maar op een later moment meer over mijn droom……. Ik zat in een heerlijke flow tijdens de challenge. Het doet me goed doelgericht bezig te zijn, ik stond met al wat is in verbinding. Heerlijk! En zo kwam als vanzelf de naam naar me toe, de Vrije Wil. Jaaaah, dat was ‘m. Wat ervoor of erachter moest wist ik nog niet precies. Maar later bleek dat ik niet te moeilijk moest doen, en er gewoon praktijk voor kon plakken ;-). Een dierbare van me, een briljant kunstenaar waar ik mijn visie mee deelde ging voor me aan de slag met het logo. Verliefd was ik erop. Maar hoe ging ik dit als digitaal bestand gebruiken? Het bleek dat ik me moest schikken, en een andere lieve bekende van me vertaalde het tot het logo wat het nu is. 1 voor mijn droom, en 1 voor de praktijk. Fantastisch! Uiteindelijk voelde ik me dus pas een jaar later klaar om de daadwerkelijke (tussen) stap te nemen. En Praktijk de Vrije Wil was geboren.

Nu dus de eerste nieuwsbrief, weer zo’n stap! Ik blijf stappen maken, want het proces is nog lang niet klaar. Ik blijf me ontwikkelen, de praktijk blijft zich ontwikkelen. Ideeën in overvloed, het stroomt! Het creatieproces duurt dus nog wel even voort. Voor- en achter de schermen blijf ik doorwerken aan zowel de praktijk als mijn droom. Ondertussen hoop ik dat jullie een beetje met mij MEE genieten, door bijvoorbeeld mijn eerste nieuwsbrief te lezen J.

Enjoy! Tot de volgende ronde….

Liefs, Marieke

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.