Inspiratie ik hou d’r van!

Artikel uit mijn tweede nieuwsbrief, november 2015:

Ik hoop dat ik via mijn website, facebookpagina en in persoonlijk contact ondertussen duidelijk heb kunnen maken dat inspiratie belangrijk voor me is. Inspireren en geïnspireerd worden. Volgens mij houdt dat de stroming op gang, de door mij zo gewaardeerde flow. Volgens mij heb je meer aan je laten inspireren dan aan goed bedoelde adviezen, al heb ik daar ook een handje van ;-).

Daarom wil ik nog even een tweetal items delen waar ik me de afgelopen maand mee bezig heb gehouden. Zo speelde bijvoorbeeld mijn analytische deel op, deze kant van mij wilde ook weer eens gezien worden. En zo kwam ik op het idee van een waardevolle analyse.

Alweer een hele tijd terug werd ik geïnspireerd om elke avond 5 punten op te schrijven, waar ik die dag dankbaar voor ben geweest en/of blij van werd. Ook dit houdt de flow op gang, dit is zo merkbaar dat ik het dan ook elke avond trouw doe. Mijn analytische kant vond het dus een goed idee om in tijden van “crisis” eens in het boekje van afgelopen jaar te duiken. En eens te analyseren wat zoal veel voorkomt. Zo ben ik gaan zitten lezen, turven en zo ben ik tot een top 5 gekomen. Het mooie hieraan vind ik dat het een hele zuivere analyse is, want of ik nou een goede of een slechte dag heb. Op het moment dat ik in mijn boekje schrijf, schrijf ik altijd vanuit m’n hart op wat me blij en dankbaar heeft gestemd die dag. Nooit gericht op een bepaalde uitkomst in een latere analyse.

Graag deel ik met jullie mijn top 5 van dingen waar ik blij van word en dankbaar voor ben.

1- Heling zowel geven als ontvangen.

2- Het bos en natuur.

3- Hardlopen, zumba, springen, dansen, gek doen.

4- Vriendschap, familie, goede gesprekken.

5- Buiten zijn, mooi weer, de zon.

Mooi he. Al zeg ik het zelf, ik word er wel blij van in ieder geval. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om een dankbaarheidsboekje bij te houden. En als je het al een tijd doet, lees het eens terug en analyseer eens waar je blij van wordt. Ik ben me nu heel bewust van deze top 5. En vind het heerlijk me te realiseren dat ik van deze simpele dingen dus het gelukkigst word.

Het tweede item wat ik graag nog even wil delen, is de MIR-Methode. De MIR-methode staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. En is een zelfhelingsmethode ontwikkeld door Mireille Mettes, en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. Super toch.

Ik kende de MIR-methode al wat jaren, en deed de methode ook iedere keer met vlagen de afgelopen jaren. Vorige week zaterdag was ik op de internationale therapeuten beurs, en mijn gevoel zei me dat ik naar de lezing wilde van de MIR-methode. Echter de lezing stond laat op de dag gepland dus ik ging er vanuit allang weg te zijn. Wel kwam ik in de ochtend al bij de stand van de MIR-methode terecht waar ik in een leuk gesprek terecht kwam met Mireille Metters. Ze las me heel goed en ik voelde wel een resonantie dus ik vermoed dat ik het daarom zo leuk vond. Daarbij vond ik haar een ontzettende kracht uitstralen. Een kracht en een rust tegelijkertijd. Ook viel mijn oog op haar nieuwe boek: “Waarom ben ik in vredesnaam op aarde?” Nou als ik die niet moest gaan lezen dan weet ik het ook niet meer….

Uiteindelijk liep het zo dat ik toch nog naar de lezing ging. En ook het boek kocht, en binnen 2 dagen uit las. En beide hebben me enorm geïnspireerd. Deze vrouw staat ergens voor! Ze heeft een prachtige missie en draagt deze met gratie uit. De methode is een gratis methode en bedoeld voor iedereen, haar missie is dat de methode zich verspreidt zodat het bijdraagt aan wereldvrede. Want hoe meer mensen zichzelf helen en innerlijke vrede kennen, hoe sneller dit een domino-effect zal hebben en resulteert in Wereldvrede.

Niet alleen geloof ik in de MIR-Methode, maar ik draag ook graag een steentje bij in het verspreiden hiervan. Ik heb hier contact over gehad en dit wordt ook echt toegejuicht. Lees hier hoe de MIR-Methode in zijn werk gaat, en vind de link naar de website van de MIR-Methode.

 
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.