Hoe werkt MEE therapie?

Ik ben van mening dat ervaren belangrijker is dan alles in woorden kunnen uitleggen. Wanneer je alles in woorden probeert te omvatten dan schiet je in je hoofd, terwijl MEE therapie werkt vanuit het hart. Daarnaast is alles altijd in beweging. Ook ik blijf me ontwikkelen d.m.v. eigen ervaringen, workshops, (bij) scholingen etc. Hierdoor kan ik meer tools of meer verdieping inzetten.

Om je toch een idee te geven, volgt hieronder een blik op een aantal van de tools die in een MEE sessie ingezet kunnen worden. Echter iedere sessie is uniek en in het moment afgestemd op de individu, dus er is vooraf geen zicht op wat er ingezet gaat worden binnen een sessie.

Burn-out release

Anders dan de naam doet vermoeden hoeft er geen sprake te zijn van een burn-out, maar kan het ook ingezet worden (ter preventie) bij een teveel aan stress en overprikkeling opgeslagen in je lichaam. Het geeft je weer rust, overzicht en energie.

who am i?

~It takes courage to grow up, and turn out to be who you realy are~

Stress geeft acute klachten, denk aan gespannen spieren, hartkloppingen, een verandering in je ademhaling e.d. Iedereen heeft weleens stress in zijn of haar leven, maar volgen stress situaties elkaar op of houden ze aan, dan stapelt stress zich op. Dit zet zich vervolgens vast in je lichaam, wat we blokkades noemen. Niet geuite emoties en onverwerkte prikkels doen dit ook.

Bij het vasthouden van stress, prikkels en/of emoties worden de klachten heftiger en meer chronisch. Te denken valt aan hoofdpijn, hoge bloeddruk, oververmoeidheid, slecht slapen, onrust, wisselende stemmingen, angsten, gevoelens van machteloosheid, je isoleren, veel piekeren en concentratieproblemen.

Met een combinatie van energetisch werk en emotiepressuur zorgt de burn-out release ervoor dat de (levens-) energie weer vrij kan gaan stromen en lossen we de blokkades en eventueel achterliggende thema’s op.

Emotiepressuur

Emotiepressuur brengt je weer in contact met je lijf, vastgezette emoties en blokkades worden opgeheven en vrij gemaakt waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.

Emotiepressuur werkt met dezelfde drukpunten als die uit de acupunctuur. Ieder punt is verbonden met een (emotioneel) thema. Wanneer een punt gevoelig of zelfs pijnlijk is dan kunnen we dit thema ontladen, waardoor de blokkades opgeheven worden en je klachten verminderen.

Transformatie coaching

Transformatie coaching helpt je op een dieper niveau naar jouw klachten en problemen te kijken en ze vervolgens te veranderen. Wanneer je je bewust wordt van de oorzaak van deze klachten, kan je zelf al heel veel doen in het verminderen en voorkomen van je klachten.

In de sessie kan ik met transformatie coaching al veel van je bewuste en onbewuste belemmeringen energetisch transformeren. In eerste instantie spoor ik deze onbewuste belemmeringen op d.m.v. gesprek, maar ook voel ik op een dieper niveau mee wat er onder de oppervlakte verborgen zit.

Bij belemmeringen kan je denken aan negatieve emoties, angsten of overtuigingen. Maar ook aan negatieve patronen, identificaties, associaties of opgelopen trauma’s.

Het transformeren zorgt voor een gevoel van verlichting en maakt dat je dichter bij jezelf komt. Vanuit daar kan je je meer gaan richten op het positieve en de gewenste situaties in je leven.

vlinder op bloem

~Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly ~

Essentie healing

Essentie healing brengt balans en heelheid op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Essentie healing is energetisch werk, waarbij ik d.m.v. afstemming op de essentie en jouw aura (energieveld) voel waar ik moet zijn.

Energetisch werk mag je ontspannen ontvangen op de behandeltafel. Je mag alles loslaten en laat je verwonderen en verbazen over wat dit voor je doet. Bij essentie healing raak ik je niet fysiek aan.

“Als je gelukt hebt, ontvang je de healing waar je op hoopte. Als je echt geluk hebt ontvang je een healing die je in je stoutste dromen niet verwacht had, een healing die het Universum speciaal voor jou in gedachte had.”

Eric Pearl, reconnective healing

E.F.T.

Emotional freedom techniques is een klop acupressuur die ook weleens omschreven wordt als energetische psychologie. Zelf noem ik het weleens een alternatieve EMDR.  mindset-743163_640
E.F.T. geeft vaak snelle en goede resultaten bij tal van emotionele klachten zoals angst, woede, verdriet, trauma’s, waardoor ook lichamelijke klachten ten gevolge hiervan kunnen verminderen of verdwijnen.

E.F.T. is een procedure die eenvoudig in de praktijk te leren is. Hierdoor kun je het ook thuis als zelfhulpmethode gebruiken.

Door bewust contact te maken met je klacht en vervolgens de procedure te volgen, bevrijd je de vastgezette emoties. Hierdoor verdwijnt ook de lading van bepaalde triggers. Deze bevrijding geeft ruimte in lichaam en geest, zodat je (levens) energie weer kan stromen.

Innerlijk kind

Iedereen heeft een innerlijk kind. Ben je simpel gezegd “perfect” opgegroeid (liefdevol, veilig, altijd jezelf kunnen zijn etc.), dan is er niets aan de hand en sta je vol vertrouwen volledig in je kracht.

Heb je liefde gemist, mocht je je niet altijd uiten, werden je grenzen overschreden of werd er (onvermijdelijk) weleens niet aan je behoefte voldaan tijdens jouw kind zijn, dan werd je waarschijnlijk gekwetst en geraakt. Om de pijn als kind niet te hoeven voelen, ontwikkel je al vroeg overtuigingen, patronen en overlevingsmechanismen die je vandaag de dag nog steeds in de weg kunnen zitten.

Voorbeelden hiervan zijn: gevoelens van minderwaardigheid, eenzaamheid, chronische boosheid, jezelf wegcijferen, je snel aangevallen voelen, verslaving, een muur om je heen hebben, jezelf overschreeuwen, maskers, perfectionisme etc.

Met innerlijk kind werk word je je bewust van deze negatieve patronen, overtuigingen en mechanismen. Hierdoor kun je weer vanuit het hier en nu op situaties reageren en kun je jezelf liefdevol, veilig, vertrouwd en verantwoordelijk voelen.

Helende essentie reis

Deze methode is gebaseerd op de helende reis/Journey van Brandon Bays. In een MEE sessie laat ik me leiden door de essentie, en pak soms stukjes uit de reis.

buddha

~Healing doesn’t mean the damage never existed. It means the damage no longer control our lives~

Je ligt ontspannen op de behandeltafel en het uitgangspunt ben jij. Vol rust en vertrouwen gaan we kijken wat er in jou leeft: pijn, angst, verdriet, nare herinneringen. Samen volgen we jouw ervaringen in gevoel en lijf. Ik begeleid je tijdens deze “reis”, want er is veel moed voor nodig om alles te durven voelen en je angsten aan te kijken. We gaan door totdat alles gevoeld is wat gevoeld wilde worden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor verwerking. Wanneer deze ruimte is ontstaan, starten we ook direct een proces waarin je alles mag uitspreken, verwerken, en je jezelf en anderen mag vergeven.

Mijn ervaring leert dat een helende essentie reis vaak voelt als een enorme opluchting, een bevrijding en een “grote opruiming”. Dit werkt helend voor jou als mens in het geheel. Waardoor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau kunnen verminderen of verdwijnen.

Biosensor

De biosensor is geen methode maar wel een helpende tool. Het is een therapeutisch meetinstrument, waarmee ik allerlei zaken kan uitmeten. Zaken waaraan je kunt denken zijn: allergieën, mate van overbelasting, je energiebalans, of er nog blokkades zijn etc. 

Biosensor

Biosensor

De biosensor helpt zaken zichtbaar te maken, waarvan we beiden niet direct bewust zijn.

De meeste mensen kennen het plaatje van de ijsberg, waarin slechts het topje van de ijsberg zichtbaar is: bewust. De rest van de ijsberg bevindt zich onder water: onbewust. Je ziet het niet, maar het is er wel. Ik stem me af op hetgeen wat onbewust is, om het zichtbaar te maken. Wanneer je je ervan bewust bent, kan je ermee aan het werk.

Engelen en lichtwerk

Niet iedere (MEE-) therapeut heeft hier affiniteit mee. Ik wel, voor mij voelt deze samenwerking als heel natuurlijk. Het gaat over een samenwerking met de lichtwereld. Deze samenwerking is er eigenlijk bij iedere methode.

Wel wil ik een aantal zaken onder deze noemer uitlichten. In eerste instantie maak ik je energetisch los van ongewenste situaties, belemmeringen of personen. Dit losmaken werkt bevrijdend en brengt balans op alle niveaus. Het is verbazingwekkend hoe een energetisch koord impact kan hebben op je gezondheid en gevoel van welbevinden. Deze ongewenste lijntjes kunnen je bang maken en/of houden, zorgen voor emoties of pijn, terwijl je geen idee hebt waar het vandaan komt of hoe het kan.

Een ander voorbeeld van engelen en lichtwerk is het verwijderen van auralifters en entiteiten. Voor mij gaat het bij entiteiten om ongewenste energieën die niet bij jou horen. Dit zijn dus niet altijd overleden personen.

engel

Ik wil het niet al te ingewikkeld maken, dus ik wil hier enkel benadrukken dat onbalans ons vatbaar maakt voor entiteiten. Symptomen die je kunt ervaren bij het hebben van entiteiten:

 • doffe ogen;
 • stemmingswisselingen en onverklaarbare emoties;
 • jezelf niet herkennen/ “ik ben mezelf niet”;
 • veel ongelukjes of dingen die mis gaan;
 • nachtmerries, slecht slapen;
 • je leeg, moe en/of hopeloos voelen;
 • plekken in huis voelen niet prettig aan;
 • weinig geduld en prikkelbaar zijn;
 • angstig en/of nerveus zijn;
 • het gevoel dat er steeds iemand kijkt en/of op je let;
 • andere onverklaarbare dingen zien of voelen.

Reacties gesloten.