Familieopstelling

Je kunt bij me terecht voor een 1 op 1 familieopstelling van ca een uur.

familieopstellingen, bevrijd jezelf

Set yourself free

Een familieopstelling maakt razendsnel bewust wat in het onderbewuste ligt opgeslagen. Van onzichtbaar naar zichtbaar dus. Daarmee krijg je inzicht in de dieperliggende oorzaken en/of kern van jouw probleem. Hierdoor kan je jezelf bevrijden van het probleem. Want pas als het onzichtbare, zichtbaar wordt kan de balans zich herstellen. Pas als je ziet waar de onbalans vandaan komt, kan je het loslaten.

Familieopstellingen worden ook wel systemisch werk genoemd. Deze benaming laat iets meer zien hoe breed inzetbaar het is. Want het gaat niet altijd over jouw familie of een probleem in en met familie. We functioneren als mens altijd in een systeem namelijk. Inderdaad je gezin en familie zijn systemen, maar ook jijzelf bent een systeem. Jijzelf als geheel: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Maar enkel je fysieke lichaam is ook weer een systeem. Je partner en jij, zijn als paar een systeem. Je vriendengroep is een systeem. Het team waar je in werkt is een systeem, de organisatie waarvoor je werkt is een systeem en ga zo maar door. Een systeem wil graag in harmonie functioneren, alleen de praktijk laat vaak anders zien.

In al die systemen kan je tegen een disbalans of probleem aanlopen, de harmonie is dan verstoord. De disbalans kan pijn of ziekte zijn. Maar dit kunnen ook conflicten, negatieve emoties, gedragingen of patronen zijn. Kortom alles wat jou ervan weerhoudt om vrij te zijn.

Ben jij klaar om je leven in vrijheid, balans en harmonie te leven? Durf jij te gaan kijken naar waar jouw pijn, probleem of blokkade vandaan komt? Durf jij te gaan kijken naar de dieperliggende oorzaak van jouw beperkende of destructieve patroon?  Als jouw gevoel ja zegt, kom dan voor een familieopstelling.

Hoe ziet het eruit als je komt voor een familieopstelling?

Allereerst is het belangrijk dat je goed geaard bent, en dat je je veilig genoeg voelt om alles er te laten zijn. Dit is altijd een basisvoorwaarde bij mij in de praktijk, en bij familieopstellingen in het bijzonder want het is echt de bedoeling dat we overal zonder oordeel naar gaan kijken. Hoe beter dat lukt, hoe sneller we naar de diepte en dus de kern kunnen gaan. Hier zal dus eerst aandacht voor zijn.

Samen bepalen we de richting...

Samen bepalen we de richting…

Vervolgens gaan we samen goed kijken naar wat je (hulp) vraag is. Het is belangrijk deze zo helder mogelijk te hebben. De vraag gebruiken we namelijk als ingang en richting om mee aan de slag te gaan. Gezien intuïtie, de energie en gevoel ons gaan helpen naar het zichtbaar maken en bevrijden van jouw lasten, is het extra belangrijk je intentie duidelijk te hebben. Wat wil je niet meer?

Hebben we de intentie helder, dan kunnen we aan de slag met het daadwerkelijke opstellen. We doen dit d.m.v.: voorwerpen opstellen, een opstelling tekenen of geschreven blaadjes opstellen. Dat laatste heeft gevoelsmatig mijn voorkeur dus wanneer dit bij jou past zal dit waarschijnlijk ingezet worden. Uiteindelijk draait het erom dat alles zichtbaar wordt en gevoeld wordt.

We ronden een opstelling altijd op een prettige manier af. Alles mocht er zijn en na een opstelling mag je ook alles weer loslaten. Alleen het gevoel van inzicht en bevrijding mag je mee naar huis nemen.

Een familieopstelling, iets heel bijzonders! Laat je verwonderen!

Reacties gesloten.