BLOG

Super blij en enthousiast dat ik er nu vanuit mijn Vrije Wil voor kies om hier te gaan bloggen. Voor mij staat dit symbool voor mijn eigen groei, in mijn bewustzijnsproces.

Al heel mijn leven vind ik schrijven leuk! Schrijven voor mezelf, opstellen, werkstukken maken, ik deed het altijd met plezier.

Echter er kwam een punt dat ik ermee stopte. Doordat er vroeger dikwijls in mijn dagboeken werd gelezen. En de brieven tussen mij en m’n vrienden werden doorgespit door ogen waarvoor deze niet bestemd waren. Ben ik schrijven gaan wegzetten als: niet veilig.
Omdat ik door omstandigheden mezelf ook aanleerde dat gevoel en emotie laten zien, geen goede ideeën waren. Zette ik daarbij, mezelf kwetsbaar opstellen ook weg als: niet veilig. En zo stopte ik met schrijven.

Het heeft even geduurd voordat ik deze angsten, overtuigingen en patronen kon doorbreken. Maar inmiddels weet ik weer dat schrijven mij plezier geeft. Dus doen!

Ik wil met het bloggen dus een stukje van mezelf laten zien. Wanneer ik lekker in mijn vel en in de flow zit, dan voel ik me vaak geïnspireerd en creatief. Ik ontvang inzichten en word me vaak bewust van zaken. Heerlijk is het, dat ik dan mijn ei kwijt kan d.m.v. schrijven. En ik deel dit graag met belangstellenden.

Naast het positieve stuk, wil ik ook laten zien dat hulpverleners net zo goed een weg met ups en downs afleggen. Wij, of laat ik het bij mezelf houden, ik zit net zo goed weleens in een dip. Ik ben net zo goed weleens gefrustreerd, ik pruts wat af in het leven en ga daarbij ook op mijn bek.

Ik heb gemerkt dat na een behandeling of een goed gesprek, cliënten vooral een soort WAUW voelen. Met als gevolg dat ze zichzelf ook gaan vergelijken, waarmee de gelijkwaardigheid verdwijnt. Er ontstaat een kloof waarin een soort illusionair idee ontstaat dat ik (hulpverleners) geen angsten of tegenslag kennen. Niets is minder waar! Dus deze kloof hoop ik ook te dichten met mijn blogs.

Maar bovenal hoop ik dat je dingen gaat herkennen in mijn schrijven. Herkenning brengt vaak bewustwording en geeft je het gevoel dat je niet de enige bent in je ideeën, doen of laten. En zoals bekend is, ik houd van inspiratie. Met het schrijven houd ik bij mezelf deze stroom op gang, maar hoop ik natuurlijk ook jou te inspireren.

Hier aan de rechterzijde vind je de nieuwste berichten en het archief met hierin de eerder geschreven artikelen of blogs.

Veel lees plezier!

Reacties gesloten.